Откровение! Милен Цветков: Изпитах желание да насиля лекар!

Милен ЦветковНиското качество на работа в българските болници предизвика тв водещият Милен Цветков да разкаже накратко личния си опит от медицинското обслужване.

В едноименното си предаване по Нова телевизия той призна: „Изпитах желание за насилие над лекар!“.“Седейки с 3-месечното си дете, след двучасово чакане, станах свидетел как лекарят отиде до кафе машината и започна да си хортува с негов колега. Когато приключиха, пристигна и негов колега от друга болница. Лекарят го покани преди всички останали, обърна се към нас и обясни, че ставало въпрос за колега и затова детето му трябвало да влезе с предимство“, припомни си Милен Цветков пред гостуващите в студиото – председателят на Лекарския съюз д-р Цветан Райчинов, депутатът д-р Ваньо Шарков, основателят на Центъра за защита правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, актрисата Весела Нейнски, както и Радослав Благоев.

Милен Цветков даде собствен пример в контекста на темата в предаването си – „За кого да има по-тежки наказания? За лекари или за пациенти?“, в деня, в който депутатите инкриминираха насилието над медици. Водещият зададе реторичен въпрос на петимата си гости – дали има средно интелигентен човек, който би повярвал на подобно нагло обяснение от страна на лекар, и логично получи отрицателен отговор. Провокиран от реплика на един от събеседниците, Цветков подчерта, че е завел детето си като редови гражданин и не е опитвал да се ползва с протекции.

Източник:БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *