Откраднаха 14-годишно момиче за булка преди матурата

Откраднаха 14-годишно момиче за булка14-годишна девойка е била открадната за булка и не могла да се яви на външното оценяване по български език. Родителите на момичето, което е от ромски произход, подали сигнал в Шесто РПУ за поредното изчезване на дъщеря си. Тийнейджърката от “Столипиново” ходела редовно на училище и заявила, че ще ходи на изпит, но така и не стигнала до изпитната зала, пише „Марица“ .5656 кандидат-гимназисти от Пловдив и областта се явиха на външното оценяване по български език. Тестът беше супер лесен, нямаше цитати и литературни термини, които са най-трудни, радваха се на излизане учениците. Тези, които са залягали здравата над учебниците, свършили много по-рано от установеното време, но до последно проверявали. Първата част, която е задължителна за всички, е тест от 25 въпроса – със затворен и свободен отговор. Максималният брой точки е 65. По втория модул децата писаха преразказ от името на артилериста на разказа “Акула” на Лев Толстой. Трудното за учениците е било да преценят от кой момент героят е бил свидетел на събитията, за да разкажат само тях.

Хлапетата до последно преговаряха къде са родени Елин Пелин и Йовков, “На прощаване” поема ли е, или елегия. Как без уроци, цяла година съм ходила, сподели момиче от ОУ “Антим I”. В училището се явяваха две двойки близнаци – Илиян и Мариян Андонови и Троян и Кристияна Трифонови. Илиян, който мечтае за ветеринарна медицина в Стара Загора и се готви и за изпит по биология, си носеше за талисман заешко краче.

Изпитните работи започват да се проверяват от днес в СОУ “Софроний Врачански”. Утре е изпитът по математика. Резултатите по двата предмета ще бъдат обявени едновременно.

Източник: БЛИЦ

2 коментара по “Откраднаха 14-годишно момиче за булка преди матурата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *