Отворено писмо до Йордан Цонев: Кого заблуждаваш, това е мощният юмрук на закона

Йордан ЦоневЕ този път, Данчо, много се издъни. Да се оставиш ти полицията да излови цяла тумба активисти на ДСП във Варна, че и със 100 хил. лв., предназначени за купуване на гласове и отгоре на това още 12 хиляди имена, подредени в списъци. Ами че това е цял един напазаруван мандат. Твоят мандат, нали. Другите не те интересуват.

Не те трогват последиците за съпартийците, които ти от съмишленици превърна в съучастници. За теб не е важно предварителното производство срещу тях, което ще прерасне в наказателно. Ти отдавна си доказал, че си способен да разтурваш – местни организации, национални структури, цели партии.

Нали си богослов, Данчо – не си забравил как Светото писание учи, че има време да се разтурват камъни и време да се събират. Защо тогава практикуването на политика от чуждо име и в твоя полза се оказа толкова разрушителна стихия, която помита всичко по пътя си.

Кой да предположи, че както слизаш от лъскавата си лимузина опакован в безупречното си версаче, за да се смесиш с измъчения си електорат, всъщност не ти и хрумва как да се отзовеш на проблемите му. В главата ти щракат махленски тарикатлъци, задкулисни комбинации, апаратни сюжети.

Сега, след като похарчи редниците, лъсна оная лекота, с която през цялата си политическа кариера прехвърляш собствената си вина върху други хора. С бургаските бригади ли смяташ да замениш похарчените варненци.

Вместо да се кротнеш изобличен, насочваш апетита си към по-високите етажи в структурите. Бързаш, трескаво ги убеждаваш, че нищо страшно не се е случило. Че това е ударът на ГЕРБ срещу една честна кауза да защитаваш правата и свободите на хората.

Кого заблуждаваш. Нали ако беше така, нямаше да се спотайваш в дълбока конспирация. Ако това, което се стовари върху главата ти не беше мощният юмрук на закона с мантрата, че купуването и продаването на гласове е престъпление, нали очилата ти щяха да греят от всички национални телевизии и махленски кабеларки.

А ако наистина си вярваш, че си паднал жертва на политически заговор, ще ти се наложи спешно да признаеш, че авторът му е някой много по-ловък от теб.

Източник: dnesplus.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *