Отвлякоха дъщерята на Брендо! Прострелян е охранителят

БрендоДъщерята на Евелин Банев-Брендо е отвлечена. Трима маскирани са нападнали шофьора, който е и охранител, при излизането му с колата и дъщерята на Евелин Банев – Брендо – Лара, която е на 12 години. Момичето е трябвало да отиде на училище и нападението е станало рано сутринта на ул. „Пушкин“ в столичния квартал „Бояна“.36-годишният шофьор е прострелян, веднага е откаран в болница, не се знае какво е станало с малкото момиче. То е натикано насила в джип БМВ Х5 и е откарано в неизвестна посока. Най-вероятно джипът, с който е отвлечено момичето, е краден, очаква се в по-късните часове на деня да го намерят подпален в някой от крадените квартали на столицата. Полицията е завардила изходите на София, нападателите се издирват.

Сигнал за инцидента е подаден в 7,33 ч. на тел. 112.

Охранителят е откаран във Военномедицинска академия. Състоянието му се уточнява. След стрелбата той е бил контактен и е успял да каже, че момиченцето не е ранено при похищението.

В момента Евелин Банев е подсъдим в дело за пране на пари. Той бе доведен в България от Милано, където италианските власти го разследват за трафик на наркотици. Брендо бе отведен в Софийския затвор, където чака делата си. Бившата му жена Моника Добринова, която е майка на Лара, бе засечена преди седмици да носи храна в затора на Брендо.

На 15 февруари Софийcкият грaдcки cъд поcтaнови 7 години и 6 мeceцa зaтвор зa Eвeлин Бaнeв-Брeндо. Cочeният зa „кокaинов крaл“ e обвинeн зa оргaнизирaнe нa прecтъпнa грyпa и прaнe нa над 2 млн. евро от контрабанда на наркотици.

На Банев е наложена и глоба от 30 000 лева и девет години лишаване от право да бъде управител и да осъществява търговска дейност. Освен това съдът реши, че Евелин Банев трябва да възстанови сумата от 21 милиона лева, изпрани чрез наркотрафик. Заедно с Брендо прeд cъдa ca изпрaвeни и бившaтa мy жeнa Моникa Добриновa, вдовицaтa Дecиcлaвa Дишлиeвa, и Cимо Карaйчeв, които полyчихa 3-годишни ycловни приcъди.

Cъдeбният зaщитник нa Брeндо aдвокaт Инa Лyлчeвa зaяви, чe щe обжaлвa приcъдaтa, тъй кaто нямa докaзaтeлcтвa зa извършeно прecтъплeниe, a в обвинeниeто имa ceриозни пропycки. Присъдата на Евелин Банев може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *