Осъдиха 54 годишна и синовете й за домашно порностудио

Осъдиха 54 годишна и синовете й за домашно порностудиоНа 2,5 години затвор беше осъдена 54-годишната Ценка Балканска, която организирала и поддържала порно студио в Свищов. За съучастие по три години затвор условно получават двамата и синове Васил и Ивайло. Двамата ще трябва да платят и по 10 000 лева глоба на държавата. Присъдата е произнесена от състав на Великотърновският окръжен съд, председателстван от съдия Мая Маркова, решението не подлежи на обжалване и влиза в сила незабавно, пише БЛИЦ цитирайки вестник “Янтра днес”.

Ценка и синовете й бяха задържани в края на 2008 г. след многобройни сигнали до полицията. Антимафиоти и криминалисти от Велико Търново нахлули в къща, наета от Балканска в Свищов и открили, че две от помещенията са оборудвани с цялата необходима техника, за заснемане на видеофилми, като многобройните сексиграчки ясно показвали каква е била тематиката на филмите.

При разследването било установено, че Ценка, Васил и Ивайло са пристигнали в Свищов от Русе, наели къщата от техен познат и започнали да изработват порнографските филми. Готовата продукция продавали на американския интернет-сайт “Флирт фор фрий”, като получавали солидно заплащане за клиповете. В периода 2006-2008 г. Ценка успяла да изкара 371 539 лева, като само през първата година е имало около 20 отделни превода към фирмата на семейството “Цалта груп”. Васил също е получавал преводи, но в по-малък размер – около 30 000 лева.

Според представените в съда доказателства, общо 13 младежи на възраст между 18 и 25 г. са се снимали като порномодели в студиото в Свищов. Заплащането им се определяло по точна схема за “изработено време” и достигало до около 500 лева на месец. Тъй като Ценка няма необходимите умения за работа с компютри и пласирането на клиповете, с тази работа почти изцяло се е занимавал Васил. Той набирал и моделите, като хитро се опитвал да се подсигури, като ги карал да подписват договори, че няма да правят секс и т.н. в клиповете.

Самите модели изпаднали в недоумение, тъй като точно за такива дейности били наети, но Васил им обяснил, че договорите били “просто формалност”. Оператор бил един от моделите, който се снимал в някои от клиповете, но имал и организационни отговорности и следял за графиците на неговите “колеги”. Актьорите активно обсъждали работата и задълженията си през ICQ, като лог-файловете, приложени като веществени доказателства, изобилстват от “професионални” дискусии, изпълнени с изключително вулгарни и цинични изрази.

Васил и Ивайло получават условни наказания, единствено поради факта, че нямат предишни криминални прояви. Изпитателният срок на наказанията е 4 години. Ценка Балканска обаче ще излежи ефективно присъдата си, тъй като през периода на извършваното престъпление е имала две предишни висящи условни наказания за присвояване и измама, наложени от Русенският съд.

Един коментар по “Осъдиха 54 годишна и синовете й за домашно порностудио

  1. Порнографска държава съди някого за порнография-ето това е голямата порнография….само ,че ние като участници само ни лашкат,а парите ги прибират 240 души…поименно сградата знаете къде. :(

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *