Осъдиха на 17г. затвор перничанин, пребил приятелката си до смърт

Етикети:

ТемидаНа 17 години затвор осъдиха перничанин, пребил до смърт приятелката си. Петдесет годишният Йордан Христов ще трябва да плати и 40 000 лева кръвнина на дъщерята на убитата Анжелина Иванова, съобщава Радио Благоевград.

Семейната драма се разиграла на 4 октомври 2011 г. в дома на Йордан в Перник, който живеел на семейни начала с Анжелина. Двамата прекалявали с алкохола и често между тях имало пиянски свади и побои. Фаталният ден бил предшестван от почти денонощно пиене. Йордан се скарал с приятелката си заради нейна стара изневяра, агресията му излязла извън контрол и започнал да е бие с ожесточение.

Съседи сигнализирали на телефон 112, че в къщата има семеен скандал и че се чуват писъци. Когато дошла полицията, обаче жената била вече издъхнала.

Първоначално Йордан заяви, че ще направи пълни самопризнания и ще сключи споразумение с прокуратурата. Но на първото дело той не можа да си спомни дали е душил Анджелина и това наложи делото срещу него да се гледа отново – по общ ред, с разпит на вещи лица и свидетели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *