Осъден за наръгване с нож стана зам.-областен управител на Смолян

Бейхан ДуранСкандалните назначения на кабинета “Орешарски”, заради които в страната ни вече 28 дни не стихват протестите, не подминаха и Смолян. Вчера криминално проявено лице зае втората най-висока държавна длъжност в областта. Бейхан Дуран, предложен от ДПС, встъпи като зам.-областен управител. “Бейхан Дуран бе представен официално на служителите на областна администрация от губернатора инж. Димитър Кръстанов вчера следобед” – съобщиха от пресслужбата на БСП – Смолян. “Дуран е роден през 1980 г. в Девин. Бил е кмет на село Грохотно, както и общински съветник в Общински съвет – Девин. Магистър по социални дейности и публична администрация. Все още не е семеен. Най-вероятно Бейхан Дуран ще отговаря за социалните и хуманитарни дейности в област Смолян, заяви управителят инж. Димитър Кръстанов. Заповедта за назначаването на Бейхан Дуран е пристигнала миналия ден.” – пише още в прессъобщението.

Дуран попадна в полицейската сводка и местните вестници през лятото на 2007 г. няколко месеца преди да бъде избран за кмет на село Грохотно, Девинско, като кандидат на ДПС.

На 27 юли 2007 г. (петък) привечер той напада с нож и пребива шофьор на ТИР от Варна. Причина за гнева на Дуран е, че варненецът му отнел предимство на пътя.

Около 18.00 часа Иво – шофьорът на ТИР-а, засякъл пътя на Бейхан, който е управлявал микробус “Фолксваген”. Вбесен от поведението на варненския шофьор, грохотненецът подкарал буса след ТИР-а заедно с няколко души от селото, за да се разправя с него. Щом Иво спрял камиона, 27-годишният Бейхан се нахвърлил върху него, при което му нанесъл побой. Дуран дори извадил и нож, и ръгнал с него варненеца в лявото рамо. На пострадалия е оказана медицинска помощ, а при проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия сегашният зам.-областен управител е заловен.

Срещу него веднага е започнало полицейско производство в РПУ – Девин. След това е предаден на прокуратурата, която го разследвала за хулиганство по чл. 325 от Наказателния кодекс. През декември същата година Девинският районен съд образува наказателно дело от общ характер. Дуран се признава за виновен, подписва споразумение с прокуратурата и съдът го одобрява. Заради чистото съдебно минало той е освободен от наказателна отговорност по чл. 78а от НК и му е наложена глоба от 600 лева. Осъден е и да плати 70 лева за експертиза. Ден по-късно той заплаща глобата и разноските по делото.

Вчера “Отзвук” потърси по телефона за коментар зам.-областния управител Бейхан Дуран. Разговора с него ще публикуваме в печатното издание утре.

Източник: otzvuk.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *