ОСТАВА ОБЛАЧНО, НО ТЕМПЕРАТУРИТЕ СЕ ВДИГАТ, А ВАЛЕЖИТЕ СПИРАТ

oblak

Слаб вятър ще духа в източната част от страната

Времето ще бъде меко за сезона, почти без валежи и дори ще има слабо повишаване на температурите. Максималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, което ще засилва усещането за пролетни температури през деня.

По планинските върхове термометрите ще се качат на 1200 метра до нулата, а на 2000 м няма да надхвърлят минус 5 градуса. В морето ще се вдигат вълни от 2-3 бала, около 7 градуса най-много ще е и във водата, и на брега.

Утре минималните температури ще се понижат, а дневните ще се повишават. Вятърът в планините ще се ориентира от юг и ще се усили. През деня в по-голямата част от страната ще се задържи без валежи, но привечер и през нощта срещу сряда от запад отново ще завали – дъжд и сняг.

В сряда вятърът от изток-югоизток ще се усили. Отново ще вали, предимно дъжд. Ще има условия за поледици.

През нощта срещу четвъртък от северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух. В Западна България и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг. В четвъртък все още на места ще превалява, но до края на деня валежите навсякъде ще спрат, а вятърът ще отслабне.

В петък и през почивните дни ще бъде почти тихо, с разкъсана облачност, която към неделя отново ще се увеличи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *