ОСТАВА ОБЛАЧНО И ДЪЖДОВНО, ТЕМПЕРАТУРИТЕ ПЪЛЗЯТ НАДОЛУ

Esen-bgnes

Очакваните максимални температури са между 7 и 12 градуса

Днес времето ще остане облачно, с периодични превалявания. Понижението на максималните температури продължава неумолимо. За днес прогнозата е, че максималните няма да се отличават особено от минималните и ще са в диапазона между 7 и 12 градуса в повечето места, 8 за София. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток.

В планините също ще е облачно и мъгливо. На места ще превалява слаб дъжд, над около 1800 метра – слаб сняг. Ще духа умерен югоизточен, по билата – южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 5, на 2000 метра – около 0 градуса.

Над Черноморието ще е облачно и на отделни места ще превалява слаб дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 11-13 градуса.

През почивните дни ще се задържи облачно и с валежи. Утре вятърът ще е от изток, температурите ще се задържат без съществена промяна. В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

В понеделник с продължаващото понижение на температурите във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг, но все още няма да се образува трайна и съществена снежна покривка. Валежите ще са на по-малко места и в процес на спиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *