ОСТАВАТ В „ПИРОГОВ“ ТРИТЕ ПОСТРАДАЛИ РАБОТНИЧКИ ОТ ЗАВОД „АРСЕНАЛ“

Arsenal bgnes

Вероятно електровъзпламенител за неуправляваема ракета е причинил инцидента

Трите работнички от оръжейния завод „Арсенал“ остават в спешния център „Пирогов“ след вчерашния инцидент в предприятието. Пострадалите са на възраст между 33 и 44 години. нцидентът е станал малко след обедната почивка в завода вчера, веднага на място са изпратени полиция и медицински екипи.

„Стабилно е състоянието на пострадалите жени, предстоят обаче още сериозни процедури. Овладян е първият най-важен момент. Една от жените е в по-тежно състояние, с по-тежки изгаряния – между 20 и 25 процента, което представлява риск за живота. Допълнително има и увреждане на очите“, каза проф. д-р Николай Габровски от „Пирогов.

„Различни са по вид травмите при трите жени. Имахме много своевременна връзка. Жените бяха бързо транспортирани до болницата. Лечението на пострадалите ще бъде продължителен процес“, каза още лекарят.

Продължава разследването на инцидента. Електровъзпламенител за неуправляваема ракета е предизвикал взривът в оръжейния завод „Арсенал“ в Казанлък, при който пострадаха три жени, информира Нова телевизия.

„Извършен е оглед на местопроизшествието и е иззето изделието, при обработката на което се е получило възпламеняването. Можем да направим извода, че при обработка на барута в корпуса на изделието, който е бил в количество от 16 грама, при самото му пресоване е възникнало възпламеняване, което е предизвикало изгарянията по ръката и лицата на пострадалите”, заяви говорителят на прокуратурата в Казанлък Таня Димитрова.

„Точната причина за настъпване на трудовата злополука ще се докаже чрез заключение на назначената взриво-техническа експертиза. Възможно е да е допусната  небрежност при боравенето с това изделие, възможно е да има нарушение на техническия процес”, обясни още тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *