Освиркаха Мая Манолова, домати летяха към Парламента

ПротестВ 8,30 ч. започна новата форма на протест – „На кафе пред Парламента“, а в 9 ч. бе началото и на втора акция – „Окупирай Парламента“.

В продължение на час протестиращи ще стоят при задния вход на НС, който депутатите използват, като отиват на работа. Така недоволните граждани ще могат да се видят очи в очи с народните представители и да им представят пряко исканията си.

Според информацията на БНТ протестиращите вече са над хиляда души. Около НС е изключително шумно, чуват се скандирания „Оставка, оставка!“.

По-късно голяма група протестиращи се премести от задния към централния вход на сградата на Парламента.

Зам.-председателката на НС Мая Манолова се опита да се срещне и да разговаря с протестиращите и покани всички, които имат предложения за промени в Изборния кодекс, да ги представят днес в 15 ч., когато има заседание на парламентарната комисия.

Манолова обаче беше освиркана и след като към нея полетяха домати, яйца и кроасани, се наложи тя да влезе обратно в сградата.

„Няма как в една демократична държава проблемите да се решават без разговори, без диалог. Поканила съм онези, които имат предложения да дойдат днес в 15 ч. в Парламента“, обясни Манолова пред медиите.

Затворено е движението по бул. „Цар Освободител“ пред сградата на Народно събрание. Движението е затворено от кръстовището с ул. „Оборище“.

Група от граждани дори реши да организира импровизирано заседание на парламентарната комисия по етика, което трябваше да се проведе на пластмасова маса – такава, каквато председателят на комисията Волен Сидеров използваше, за да се предпази от летящи към него предмети в първите дни от протеста.

Парламентът не започна работа поради липса на кворум. Заседанието трябваше да започне в 9 ч. В пленарната зала обаче се регистрираха само 104 народни представители от общо 240.

Председателят на парламента Михаил Миков обяви 30 минутна почивка.

Протестите от 18,30 часа остават.

Източник: vesti.bg

Един коментар по “Освиркаха Мая Манолова, домати летяха към Парламента

  1. Мръсна пъпчива курветина!
    Всички циганори и ГАГАУЗИ я онодиха. Откъде я найде после ангелът НАЙДЕНОВ? ….негова си работа!
    Мръсни комунисти – същият терор и преследване – и в Украйна. Путин навсякъде мобилизира организирани червени „защитници“ на диктаторските режими, за да покажат как „народът“ е против протестите и си иска „правителствата“. Тези режими трябва да възкресят “ хомо советикус“ и да изтребват „хомо сапиенс“. Тези правителства дойдоха на власт и у нас, и в Украйна след преврати. Само че тук Борисов и Цветанов засега отърваха, организираните от Путин, Станишев, Доган, Местан, Сидеров, Пеевски, Алексей Петров готвените срещу тях убийство и затвор….. ЗАСЕГА! Юлия Тимошенко нагледно показва, в какво се изразяват целенасочените звества на антидемократичната – човеконенавистническа КГБ „дейност“. Затягат се „законите“ на полицейщината – от същите червени престъпници, които ревяха, че управлението на ГЕРБ е „диктаторски и терористичен режим“. Та ГЕРБ се отказа от властта, без следа от насилие. На това ли му казват „терор“. Отново гнила комунистическа гноясала демагогия. Не можете да спрете развитието на демократичното начало! То заради вас, мръсни червени престъпници, не доби истински европейски вид у нас. Вие поддържате уродлива същност на нашето общество, в което продължават да си живуркат доволно и безропотно селяндурите от поля и паланки. На тях не им трябва култура, свобода, демокрация. Вие отлично знаете това, защото през всички тези години учихте само децата си. Гечеви, Добреви, Бокови, Станишеви…. Останалите – нека мрат от глад, да пушат, пият, да се дрогират, изнасилват и пребиват – в чалга и неграмотност. Бъдещият българин – деградирал човек (справка маймуната от МВР – Лазаров), пълни комунистическите автобуси на път за София, скандирайки на цигански: „София не е България“ – в подкрепа на полицейския режим на милиционера Овчев. Неговият пръв помощник – маймуната Лазаров определи състоянието на пребит от полицаи човек (със счупени ребра) – като „недобро“. Според него няма нищо страшно даже и да е „малко умрял“. Срам и позор за България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *