„Орешарски марш“ от Пловдив до Евксиноград

Орешарски маршПротестрищите срещу правителството и Венцислав Каймаканов пловдивчани преминаха тази сутрин в шествие от Общината до Областната управа. „Каймаканов, дойдохме да ти връчим заповедта на Орешарски за твоето уволнение!” – с този призив те се обърнаха към Венцислав Камаканов.

Последваха традиционните скандирания за незабавна оставка на кабинета и оттегляне веднага на областния управител. Нито той, нито представител на администрацията обаче се появиха пред протестиращите. Група от близо 40 души, сред които 20 софиянци, преминаха в протестно шествие през центъра на Пловдив.

Демонстрантите тръгнаха от площада пред общината, минаха през Главната улица, бул. „6 септември” и стигнаха до сградата на областната управа. Северното платно на бул. „6 септември” бе блокирано докато по него се придвижваха протестиращите. За кратко те блокираха и кръстовищата при бул. „Руски” и бул.”Васил Априлов”.

„Няма да се откажем! Ще протестираме докато правителството не си подаде оставката!” – категорични са протестиращите. Разрешението им за протест в Пловдив е до 15 ч. Довечера те отново се събират на традиционното място пред сградата на общината. Към вечерния протест на пловдивчани от 18,30 ч. ще се включи и групата от София. На място демонстриращите ще решават как ще премине протеста им и какви ще са новите им инициативи.

Софиянци съобщиха, че всички транспортни фирми са отказали да превозят протестиращи от Благоевград до Пловдив и призоваха журналистите да питат премиера Орешарски защо ограничава свободата на придвижване на хората.

„Орешарски марш” тази сутрин тръгна от Пловдив към Стара Загора в пешеходния си поход до резиденция „Евксиновград”.

Това е крайната цел на протестиращите срещу правителството. „Орешарски марш” е новата форма на протест срещу кабинета, която бе замислена във Фейсбук групата „#ДАНСwithme”.

Източник: radioplovdiv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *