ОРГАНИЗИРАХА ОБХОДЕН МАРШРУТ ЗАРАДИ КАТАСТРОФАТА КРАЙ ВАКАРЕЛ

Avtobus katastrofa bgnes

Ще проверяват „Юнион ивкони”, чиито автобус се обърна край магистрала „Тракия”

Полицията организира обход от Ихтиман до Вакарел в участъка на катастрофата на АМ „Тракия“. Пътна полиция насочва трафика. Полицаите подпомагат изтеглянето на превозните средства чрез обратен завой – посока Пловдив и ги насочват по стария път.

Към мястото на произшествието е насочена специализирана техника за изправяне на катастрофиралия автобус. Предстои оглед и предприемане на процесуално-следствени действия. Екипите на АПИ и пътно-поддържащата фирма оказват съдействие на МВР за организация на движението в района на инцидента.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски вече нареди да се извърши извънредна проверка на фирмата превозвач „Юнион Ивкони“. По разпореждане на Московски са изпратени екипи на ИА „Автомобилна администрация“ (ИААА) за извършване на проверки на мястото на инцидента и в офиса на фирмата превозвач.

Автобусът се е движил по редовна линия Бургас-София, притежава валиден технически преглед (№ 15440515 от 06.02.2018) и карта за допълнителен преглед. Превозното средство е с първа регистрация от 14 август 2017 г. и е в лиценза на превозвача „Юнион Ивкони“. Водачът на автобуса притежава всички необходими документи за извършването на обществен превоз на пътници.

Специализиран автомобил-лаборатория и експерти от ИААА са на мястото на инцидента и ще извършат всички допълнителни проверки след приключване на следствените дейности от органите на реда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *