Октай Енимехмедов: Не исках да умъртвя Доган, исках да го накажа!

Октай ЕнимехмедовКато стигнал на трибуната изпитал удоволетворение, че е постигнал целите си.

Първото (и може би единствено) интервю на Октай Енимехмедов вече е факт.

Единственият, но когото се доверил да разговарят очи в очи е Сашо Диков. По неизвестна причина обаче Доган не благоволи да говори за себе си дори в позицията на жертва. Първият бияч на нападателя – Мустафа Карадайъ реагира меко казано агресивно на опита на журналиста да разговарят. Единствено Местан демонстрира кураж като привидно благо обясни, че Октай е не провокатор, а решен да убива и друга реакция в случая (освен побоя-бел.ред) била невъзможно.

Нападателят на Доган обаче демонстрира всичко друго, но не и съжаление. Чете философи в затвора и явно се опитва да разбере по-добре Доган. Категорично възразява срещу обвинението, че е искал да убива и се надява българския съд да докаже върховенство над всяка власт. Енимехмедов може би има предвид факта, че по времето на ГЕРБ е бил обвинен в хулиганство, а сега – при коалицията – за опит за убийство. Въпреки това е готов за най-лошото, но разчита на народа за подкрепа.

Постъпката ми била акт на чист патриотизъм и реакция на огорчението от Доган. Почетният председател на ДПС умишлено държал българските турци в изолация, за да ги манипулира и облагодетелства определен кръг хора.

Изпитал удовлетворение, но трибуната, защото искал да накаже самозабравилият се лидер, който се провалил и носил отговорност пред поколението. Не съжалява за постъпката си, защото това бил неговия стил на действие. Искал просто промяна, а това било единственият възможен начин, но тогава. Днес имал друга възможности. Октай обобщи идеите си в едно изречение: „Съединението прави силата!”

Източник: razkriia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *