Обявиха за общонационално издирване Христо Бисеров

Христо БисеровСъстав на Софийския градски съд (СГС) обяви за общодържавно издирване за установяване на адреса на бившия зам. председател на парламента Христо Бисеров. Това стана на днешното заседание по делото срещу Октай Енимехмедов, обвинен в опит за убийство на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Бисеров за пореден път отказа да се яви като свидетел по делото. Въпреки това съдия Пенка Велинова отмени наложените му 500 лв. глоба и мярка за принудително довеждане. Днес стана ясно и това, че Бисеров не е открит на нито един от известните адреси. В призовката на Бисеров били посочени два адреса, като се е оказало, че единият е резиденция на Република Чехия, а на другия – ул. “Омуртаг”, бившият депутат не се е явявал от 20 дни.

Съдът прецени, че ще иска съдействието на СДВР, за да бъде установено местоположението на Бисеров и да му бъде връчена призовка. Освен това ще се изискат справки и от мобилните оператори, за да се види дали има регистрирани номера на негово име и призовкарите да го викнат по телефона.

Съдът държи на разпита на Бисеров, тъй като той може да каже неща, за които няма други данни по делото.

Прокурорът по делото каза, че оттук нататък ще преценяват дали изобщо да отлагат делото, заради Христо Бисеров.

Източник: bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *