ОБЯВИХА ГРИПНА ВАКАНЦИЯ В 142 УЧИЛИЩА, ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ В ТРЯВНА, ДРЯНОВО И ДИМИТРОВГРАД

grip BGNES

Русенска област е в предепидемичен период, от утре се отменя грипната епидемия в Преник

От  утре, вторник 23 януари общините Димитровград, Трявна и Дряново са в грипна епидемия. РЗИ – Габрово обявява грипна епидемия на територията на общините Трявна и Дряново от вторник до петък, 26 януари. Дните са обявени и за неучебни. Грипна епидемия се обявява и в община Димитровград от 23.01.2018 до 28.01.2018.

В тези общини се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Освен това Русенска област е в предепидемичен период, предупреждават от Министерство на здравеопазването. Същото предупреждение продължава да важи и за област Стара Загора.

Поради висока заболеваемост в 142 училища в страната днес нямаше учебни занятия. В 116 училища в област Пазарджик е преустановен учебният процес от 19 до 23 януари 2018 г. поради обявената грипна епидемия. В 17 училища в община Благоевград няма да се учи от 22 до 24 януари поради висока заболеваемост на учениците. В 3 училища в област Враца също няма учебни занятия. Поради висока заболеваемост няма да се учи от 22 до 24 януари и в ПГСС “Св. Георги Победоносец“, гр Суворово, област Варна.

От 22 до 24 януари няма да учат и четири училища в Пловдивска област – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий – с. Стрелци, НУ „Св. Св. Кирил и Методий“- с. Борец, СУ „Христо Смирненски“- гр. Брезово, и ПГ „Зл. Бояджиев“- гр. Брезово. До 24 януари продължава и грипната ваканция за СУ „Васил Левски“ – гр. Опака, обл. Търговище.

От утре, 23.01.2018 г., се отменя грипната епидемия на територията на Пернишка област. Картината е динамична, като Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *