Обрат: Двойният убиец пред “Соло” осъден на доживотен затвор

Илиян Тодоров Подсъдимият за двойното убийство пред клуб “Соло” Илиян Тодоров получи доживотна присъда. Така Софийският апелативен съд отмени оправдателната му присъда. Освен това осъденият трябва да заплати по 150 хиляди лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди на всеки един от четиримата родители. Оцелелият Кирил Димитров ще получи от подсъдимия обезщетение в размер на 50 хиляди лева.Илиян Тодоров остава без мярка за неотклонение, въпреки тежката просъда. Според съда, “не са налице предпоставките за налагане на подобно ограничение”. Все пак му беше наложена забрана за напускане на страната.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Двойното убийство на Кирил Въжаров и Васил Александров се случи на 18 април 2009 година. Компаниите на двамата се сбиха пред дискотека “Соло” до Съдебната палата. Въжаров, Александров и Димитров бяха наръгани с нож в гърба. Единствено Димитров оцеля след тежкото нараняване.

На 9 декември 2011 година Софийския градски съд оправда Илиян Тодоров, тъй като не бе намерено оръжието на убийството, въпреки че категорично бе доказано, че единствен той от компанията е имал нож. До последно не беше намерена и една от видеокасетите със записи от нощта на инцидента.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *