ОБЛАЧНО И ВАЛЕЖИ ДНЕС, ЖЪЛТ КОД В 9 ОБЛАСТИ

Smotniyat-velikan

В Западна България – сняг, на изток – дъждове

Днес ще преобладава облачно време, с валежи. Температурите се понижават. В 9 области е обявен жълт код за опасни явления. В западните и северните райони се очакват валежи от сняг. В южните и източните ще са предимно от дъжд, но след обяд, с понижаването на температурите, и там ще завали сняг.

Жълт код за поледици е обявен за областите Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Смолян.  Жълт код за обилни валежи и поледици е в сила за областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас.

В Северна България дневните температури ще останат близки до нощните. Максималните стойности там ще са между 0 и 2 градуса, а минималните -1, -2 градуса. В Южна България минималните ще са между -3 и 1 градус. В крайния югозапад и крайния югоизток с градус-два по-високи. Максималните ще са между 2 и 6 градуса, с изключение на София, където дневните температури няма да надхвърлят нулата.

Постепенно валежите ще спират от запад на изток. Очаква се слаб до умерен вятър от север и северозапад, който ще пренася над страната по-студен въздух. С нахлуването на студените въздушни маси, през втората половина от деня в цялата страна температурите ще доближат 0 градуса.

В сряда слаб сняг ще превалява все още на места в Източна България, там ще бъде и доста ветровито. Над Западна България облачността ще се разкъсва и намалява, вятърът ще отслабва. В четвъртък ще е студено, особено сутринта, но ще е без валежи, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът и в източните райони ще отслабне. В петък ще преобладава облачно време, почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от югозапад и дневните температури слабо ще се повишат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *