ОБВИНЕНИЕ И АРЕСТ ЗА ЖЕНАТА УПРАВЛЯВАЛА РЕНОТО ОТ КАТАСТРОФАТА КРАЙ ВАКАРЕЛ

Prokuror bgnes

Плевенчанката е дала отрицателна проба за алкохол и наркотици, автомобилът бил изправен

Жената, шофирала лекия автомобил, който участва в катастрофата на автомагистрала „Тракия“ е задържана за 72 часа, в понеделник ще ѝ бъде искана постоянна мярка на задържане. Това обяви по време на брифинг наблюдаващият прокурор по делото Мирослав Ангелов за тежката катастрофа край Вакарел, при който загинаха шестима души.

29-годишната жена от Плевен е с обвинение за извършено престъпление, квалифицирано като „причиняване на пътно-транспортно произшествие, при което са загинали и пострадали повече от двама души“. „Огледът продължи няколко часа. 26 свидетели са разпитани, бройката е възможно да е нараснала. Направени са проби за алкохол водачите на двете превозни средства, те са отрицателни. Взети са мерки да бъде запазен багажа на пострадалите“, каза той, цитиран от „Фокус“.

Спътникът на водачката на автомобила е разпитан и е освободен. Ангелов бе категоричен, че от данните събрани от огледния протокол става ясно, че действията, станали причина за пътнотранспортното произшествие, са на водача на лекия автомобил.

Ангелов обясни, че е иззет огромен обем по документация от фирмата, свързана с досието на автобуса. „Той е нов, на около година и няколко месеца. Трудов договор на водача, дежурства. Изготвени са съдебно-медицински експертизи от 6 аутопсии“, поясни той. Разпитани са 26 свидетели. И в момента разследващите обикалят болниците, в които има настанени пострадали при тежката катастрофа.

Наблюдаващият прокурор призова гражданите, преки очевидци на инцидента да свидетелстват и предостави мобилния си телефон 0886 88 25 31.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *