ОБАМА И БУШ ОТПРАВИХ ОСТРИ ИНДИРЕКТНИ КРИТИКИ КЪМ НАСТОЯЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ ТРЪМП

epa06232625 Former US Presidents (L-R) Bill Clinton, George W. Bush and Barack Obama pose with a group of golfers wives and girlfriends during opening ceremonies for the 2017 Presidents Cup at Liberty National Golf Club in Jersey City, New Jersey, USA, 28 September 2017. The Presidents Cup will take place from 28 September to 01 October.  EPA/ANDREW GOMBERT *** Local Caption *** 53796188

Началникът на администрацията на Белия дом Джон Кели: Изопачават думите на Тръмп

Бившите американски президенти Барак Обама и Джордж У. Буш изразиха безпокойство относно настоящия политически климат в САЩ, като коментарите им се разглеждат като прикрит укор срещу управлението на настоящия президент Доналд Тръмп. Обама призова американците да отхвърлят политиката на „разделение“ и „страх“, докато Буш разкритикува „грубиянщината и предразсъдъците“ в обществения живот.

Двамата са говорили независимо един от друг и са предпочели да не споменават директно името на настоящия президент.

Бившите американски президенти традиционно избягват да коментират публично своите наследници на поста. Тръмп, който многократно е критикувал двамата си предшественици, все още не е коментирал думите им.

Началникът на администрацията на Белия дом Джон Кели, в извънредно и емоционално изявление в четвъртък, заяви, че е бил „зашеметен“ от това, което една конгресменка от Демократическата партия казала на репортерите, след като чула думите на президента Доналд Тръмп към вдовицата на войник. Кели заяви, че е „раздразнен“ от критиката на конгресменката и каза, че е посъветвал Тръмп какво да каже, преди да се обади на семействата на четиримата войници, загинали при засада в Нигер. Кели каза, че насърчил Тръмп да припомни думите, които генерал Джоузеф Дънфорд казал на Кели, когато синът му е бил убит в Афганистан.

„Той правеше точно това, което искаше да направи, когато го убиха.“ Той знаеше в какво се е присъединил, като се присъедини към този 1%, знаеше какви са възможностите, защото бяхме във война – каза Кели и посочи, че това са думите на Дънфорд към него при смъртта на сина му. – И когато умря, той беше заобиколен от най-добрите мъже на тази земя, приятелите му. Точно това президентът се опита да каже на четиримата семейства онзи ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *