НОВ ИНЦИДЕНТ В СОФИЙСКИЯ ЗАТВОР: НАПАДНАТ БЕШЕ НАДЗИРАТЕЛ

Zatvor bgnes

Инцидентът станал по време на конвоиране на затворник от болницата на затвора към корпуса

Информация за случилото се разгласи пред bTV Цветан Михайлов, член на управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ). На 5 април 2018, около 21 часа, на територията на затвора –София, при вътрешно конвоиране на лишен от свобода от двама служители към приемно отделение, същият без видима причина е посегнал и ударил единия конвоиращ постови надзирател. Лицето незабавно е неутрализирано и фиксирано чрез използване на фиксиращи средства.

Министерството на правосъдието потвърди нападението. От ведомството заявиха, че състоянието на нападнатия надзирател е добро. Служителят няма фрактури и е освободен за домашно лечение. На място е извикана оперативна група, образувано е досъдебно производство за посегателство над служител. Уведомен е наблюдаващият прокурор и ресорният заместник-министър на правосъдието Николай Проданов. Предприети са действия спрямо овладяване на агресивното поведение на лишения от свобода, съобщиха още от Министерство на правосъдието.

Във вторник двама рецидивисти избягаха от софийския затвор, правейки за смях надзирателите и началниците им, които продължават да дават нелепи и противоречащи си изявления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *