НОВО СБИВАНЕ В КЛАСНА СТАЯ ЗАВЪРШИ СЪС СМЪРТ НА УЧЕНИК

klasna-staya-bgnes

Задържаха и обвиниха другото момче участвало в побоя

14-годишно момче издъхна, след скандал и бой в час по биология в град Славяново. След обяд в час по биология ученици в 8 клас се скарали и се сбили. По време на боя едното момче е паднало първо на ученически чин, а после и на земята, след което издъхнало. Окръжната прокуратура в Плевен веднага е образувала досъдебно производство за изясняване на причините, довели до смъртта на ученика. Иззети са и записи от камерите в класната стая.

Образуването производство е за смърт по непредпазливост. По информация на Нова телевизия двете момчета са братовчеди. Днес часовете в училището ще продължат. С децата ще работят психолози.

14-годишният побойник вече е с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Toй е задържан за 24 часа. Родителите обвиняват и учителите за инцидента. Те твърдят, че Тонимир е тормозил сина им, но училищните власти не са взели мерки, въпреки оплакванията им.

„Родителите на починалото момче не са разговаряли с нас по този въпрос“, заяви Лиляна Манолова, директор на училището, в което са учили двете момчета. Тя отрече пред Нова телевизия твърденията на съученици на починалото момче, че учителката, в чийто час е станал инцидентът, е избягала от класната стая след случилото се. „Учителката каза, че Радослав се е свлякъл на земята и е започнал да трепери. Тя го е обърнала на една страна, защото е решила, че това е епилептичен припадък. Други възпитатели също са отишли да помогнат“, разказа Манолова.

Иззети са камерите от класната стая. От регионалния инспекторат по образование обясниха, че тече разследване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *