НОВИ 7 СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС, 6 ОТ ТЯХ СЕ ЛЕКУВАТ В БОЛНИЦА

_S1L1051

676 са заразените в страната от началото на кризата

Новите установени случаи са 7, от тях в болници са 6. Няма нови области на зараза. Общият брой на заболелите е 676, увеличението е с 1% от вчера. Активни са 575 от тях, съобщи на брифинг ген.-майор Венцислав Мутафчийски. 400 теста се очаква днес да дадат резултат, съобщи Мутафчийски, който смята, че на този етап не може да се говори за намаляване на бройката на заразените с коронавирус у нас.

Трима пациенти са починали за последните 24 часа. Така жертвите на коронавируса у нас стават 31 – 17 мъже и 14 жени. Освен жена на 47 години от Хисаря с множество придружаващи заболявания и мъж на 58 години в Хасково, в „Пирогов“ е починал един мъж на 38 години с тежка двустранна пневмония, който не е имал никакви придружаващи заболявания.

Към момента 230 са пациентите, които са в болница. Общо активните случаи са 565.

71 излекувани отчита и Оперативният щаб.

На въпрос има ли закъснение в реакцията на личните лекари, Венцислав Мутафчийски заяви, че се работи по протокол и Оперативният щаб не може да отправи забележка към джипитата. Всъщност много от пациентите, които идват в тежко състояние и се приемат моментално в интензивно отделение, изобщо нямат лични лекари, заяви генерал Мутафчийски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *