Нови разкрития за убийството на Васил Илиев от бивш шеф на БСП

ГрупировкиШефът на ВИС си давал ясна сметка, че го използват.

Бившият шеф на БСП-София – доц. Александър Маринов направи скандални разкрития за убийството на Васил Илиев.

В интервю за вестник „24 часа” той заяви, че именно той е последният човек, с който се е срещнал и разговарял Илиев преди да бъде убит.

Към днешна дата Маринов си спомня, че двамата обсъждали начините, по които Илиев може да се освободи от хората, които са го създали.

Той подчерта, че групировката ВИС, ръководена от покойния е станала силна във времето, в което кмет на София бе Стефан Софиянски.

Доцентът твърди, че Илиев си е давал ясна сметка, че е бил употребен, за да защити определени политически и икономически интереси, след което се е превърнал в ненужна вещ. Именно поради тази причина той е обмислял как да се освободи от смъртоносната хватка на създателите си.

Маринов съвсем чистосърдечно признава, че се е познавал и с много други хора, представители на силовите групировки, тъй като е бил спортист и се е движил в тази среда.

След като Васил Илиев бил убит, Маринов се обадил на Любомир Начев, който по това време бе министър на вътрешните работи и предложил да бъде разпитан по случая. Предложението му обаче, било отхвърлено категорично, тъй като нямало да бъде угодно да се разчуе за срещата на БСП лидер с шефа на ВИС.

Източник: razkritia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *