Нови находки на Марс, двама българи ще могат да ги видят?

МарсМарс ни зарадва с нови находки, двама българи ще могат да ги видят на място.

Докато обикаля по повърхността на Марс, любопиткото Кюриосити се натъкна на безброй интересни неща.

Едно от тях са части от различни скулптури, които са пръснати по песъчливата повърхност на Марс.

Сред учените на НАСА се оформиха три теории за живота на Марс.

Според първата, животът на Марс е погинал, а оцелелите жители са успели да избягат на други планети, предават от chudesa.net. Може да са пристигнали и на Земята.

Според втората теория, поради влошаване на климата на Марс, жителите са успели да изградят своя селищна система под повърхността на Червената планета, които обитават и днес.

Третата теория навежда на мисълта, че живот на повърхността на Марс никога не е имало, той  винаги е бил ситуиран само под повърхността. С помощта на специални отвори, летателните кораби на извънземните марсианци излизат и влизат у дома.

Но най-интересната новина е, че двама българи ще могат да посетят Червената планета Марс и ще имат шанса лично да се убедят какво има на нея.

До момента заявка са направили 62 човека от 17 страни. На първо място в одобрителния списък стои името на Красимир Ангелов.

Краси и останалите 61 души са преминали селекция от общо 200 човека.

В момента те тренират усилено, за да добият определени навици и да развият определени физически качества, които ще им позволят да издържат в Космоса.

След като преминат през определени тестове, само 6 човека ще бъдат избрани, които през 2022 г. ще стъпят на Марс.

Преди да заминат на пътешествие в Космоса, тези 6 персони ще живеят известно време на о-в Денъв край Канада, който е напълно безлюден и неговата повърхност доста напомня на тази на Марс.

Там цари голям студ, почти липсва растителност, а от време на време може да бъде видяна само някоя бяла мечка.

Автентичният пейзаж на острова се допълва още и от кратера, образуван след падането на метеорит.

Вероятността Красимир Ангелов да успее е много голяма, понеже той е инженер в корабостроителната индустрия и е кален моряк.

Но вторият българин всъщност е една жена, която също е от Варна, но от много години живее в Австралия. Тя е написала на български език интересната книга  „На Изток – в Рая“, заедно с още две творби.

Независимо, че е жена, Изабела Шопова от малка мечтаела да стане космонавт и ето, че сега нейната детска мечта може да стане реалност.

Дано двамата българи да стъпят на Марс през 2022 г.!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *