Новият собственик на Миньор е община Перник

Етикети:

Миньор Перник

Снимка: БГНЕС

Общинският съвет в Перник прие дарението на „Минна компания“ ЕООД представляващи 77,67 на сто от капитала на Професионален футболен клуб Миньор. В едномесечен срок трябва да бъде направен одит на дружеството, който да установи реалното му финансово състояние.

Съветниците упълномощиха кмета Росица Янакиева да води преговори с потенциални инвеститори за придобиване на акциите на клуба. Според неофициална информация, задълженията на Миньор възлизат на 2,7 млн. лв., бе съобщено на днешното заседание на общинския съвет.

Според съветниците на партия „Лидер“, които са в трудови взаимоотношения с Христо Ковачки, издръжката на отбора е гарантирана до края на годината. Те се ангажираха задълженията да бъдат намалени с 1,2 млн. лв.

Кметът на общината Росица Янакиева заяви, че е водила преговори с трима потенциални инвеститори. Сред тях са е имало испанци, които обаче са се отказали заради неясната финансова ситуация около клуба. Сега се водят разговори с португалци, съобщи съветникът от БСП Ненко Темелков.

Общината няма средства и не може да издържа клуба, заявиха категорично и кметът, и общинските съветници. Те обаче приеха дарението на акциите като шанс за спасяването на Миньор, който е символ на Перник и е с 93-годишна история. Ако не бъде намерен спонсор, възможно е през януари клубът отново да се окаже в ликвидация, предупреди председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Милена Миланова.

На обсъждането присъстваха фенове на Миньор, които бурно аплодираха решението на съветниците, съобщи БТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *