Новият областен управител на Перник Ирена Соколова встъпи в длъжност

Ирена СоколоваНовият областен управител на Перник Ирена Соколова встъпи в длъжност днес. Това стана с официална церемония, на която тя получи печата на областната администрация от досегашния губернатор.

„С решението си от 25 ноември Министерският съвет ми възлага управлението на администрация, чиято работа познавам до голяма степен. Разбира се, предстои ми да се запозная с детайлите, но съм спокойна за предстоящите предизвикателства, защото ще разчитам на професионален екип и на добрите практики на предишни управления,” заяви Ирена Соколова. „Ще следвам политиката на правителството за развитие на регионите и конкретно на Пернишка област. Такива са и основните цели в програмата на ПП ГЕРБ“, каза още новият областен управител. Тя подчерта, че трябва да се работи основно за намаляване на безработицата и цялостно подобряване на живота на населението в областта.

Ирена Соколова беше назначена на поста на 25 ноември 2014 г. с решение на Министерски съвет. Тя е народен представител от ПП ГЕРБ от 41-то и 42-то Народно събрание.

На официалната церемония по встъпването в длъжност присъстваха кметовете на общините в област Перник, общинските съветници в община Перник и кметовете на кметства и на населени места от община Перник.

Новият областен управител на Перник заяви, че до няколко дни ще обяви имената на своите заместници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *