Нова форма на антиправителствен протест: От София до Варна

Протест от София до ВарнаВъв Фейсбук се планира пешеходен поход през България в подкрепа на протестите правителството на Орешарски и политическа класа, стояща зад него. Протестът ще започне на 3 август, а основното ядро възнамерява да измине разстоянието София – Пловдив – Стара Загора – Варна – Резиденция Евксиноград.

Всеки е добре дошъл да се включи в похода спрямо свободното си време и във всяка една част от маршрута. Основната идея зад новата форма на протест е да се покаже на хората извън София, че политическата ситуация в страната засяга всички и всеки, който притежава нужното желание може да участва. Багажът и палатките по време на похода ще бъдат превозвани с автомобили на доброволци, съобщават организаторите.

Рибари и собственици на моторни лодки от местност „Траката“ също изразиха готовност да участват в протеста. Те планират да се насочат към резиденция „Евксиноград“ по море. Писна ни да гледаме как живеят охолно, пекат се на плажа, хранят се на безбожно ниски цени, а ние от сутрин до вечер се блъскаме за да свържем двата края“, коментира един от собствениците на плавателни съдове. Хората изразяващи недоволството си ще настояват най-после гражданите да имат свободен достъп до резиденция „Евксиноград“.

Източник: Bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *