НОВА РЕПУБЛИКА СЧИТАТ, ЧЕ СА ЕДИНСТВЕНИЯТ ПЪТ КЪМ УСПЕХА

Nova Republika bgnes

Радан Кънев „Няма да се спънем трети път в една и съща тиква“

„Има само един нов път и това е пътят на Нова Република.“  обърна се Мартин Димитров към участниците в учредителното събрание на Нова Република. Той си пожела: „Да бъдем смели и да кажем, че България я чака нов път!“. Минаха десет години членство в ЕС – шест години управлява ГЕРБ, четири БСП – резултатите доведоха до разочарование, отчете Димитров. По думите му, ако продължим по пътя на БСП и ГЕРБ ни чака същото.

„Ние предлагаме нов път – пътят на успеха. Пътят, който поеха всички държави“, каза Димитров. Всички забогатяха, само България останала последна, отчете Димитров. Той бе категоричен, че растежът е възможен и именно този растеж за четири години ще увеличи доходите с 50%.

По отношение на други политически партии, които също обещавали 50% увеличение на доходите – Димитров отсече: Като си управлявал в последните шест години и не си го направил – няма да го направиш и в следващите десет години. Ние винаги сме искали единно дясно, но това може да е при едно условие – като алтернатива на „фалшивото дясно на социалистическата партия ГЕРБ“. С тези думи председателят на „Нова Република“ Радан Кънев откри официалното предстаяне на иницаитават.

В залата бяха членове и симпатизанти на ДСБ, Гражданския блок, „Съюз за Пловдив“, Българска демократична общност и другите организации, които учредиха Нова Република. Той поиска прошка заради това, че два пъти е вкарал съмишленици и последователи в коалиция с ГЕРБ. Имаме огромен грях, особено аз – два пъти обединихме дясното с ГЕРБ – през 2009 г. и 2014 г. Два пъти дясното в България беше единно зад „Бай Кой“, повтори Кънев. Няма да се спънем три пъти в една и съща тиква, зарече се лидерът на „Нова Република“.

„Дясното може да е единно само като алтернатива на ГЕРБ, не като патерица на БайКой. Десет години той доминира българската политика – и това са години на държавен рекет върху бизнеса, назначения на партийни секретарки в публичната администрация, фалиращ малък бизнес и охранени партийни обръчи, бедни граждани и богати олигарси. Години, в които цензурата се върна в българските медии… Това е всичко, което дясното не може да бъде. Това е, което връща БСП на власт, защото на хората вече им е все едно кои комунисти ще ги управляват“, каза в словото си към присъстващите Радан Кънев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *