НОВА ПОРЦИЯ ДЪЖД И СНЯГ

Smotniyat velikan

Възможно е да се образуват и поледици

Днес от западната половина на страната ще започнат валежи от дъжд, които до края на деня ще обхванат по-голямата част от България. В северозападните райони, където ще е по-студено, валежите ще са предимно от сняг, като на места там ще има и поледици.

Ще се появи слаб до умерен вятър от изток и югоизток. Максималните температури ще са от 1-2 градуса на места в Северозападна България, до 10-12 градуса в крайните югозападни райони и по южното Черноморие.

Над Черноморието ще бъде облачно и вечерта ще завали слаб дъжд, който през нощта срещу сряда ще се усили. До обяд ще духа слаб североизточен вятър, след обяд ще се ориентира от изток и ще се усили. Максималните температури ще са от 7-8 градуса по северното, до 11-12 градуса – по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е около 13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно, с валежи от дъжд, на височина над 1800 метра – преминаващи в сняг. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 7 градуса, на 2000 метра – около 1 градус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *