Нова мегадалавера на изборите: Унищожават действителни гласове

Александър ДимитровНова далавера опорочава вота – масово се унищожават действителни гласове. За това алармира кандидатът за депутат Александър Димитров, който още преди няколко дни разкри, че гласът му заедно с тези на неговото семейство и съседи, пуснати със сигурност за ВМРО, са изчезнали в секцията на 51-во училище в София. Застъпниците ни са преброили 10-те бюлетини, но после те не са отразени в протокола, обяснява Димитров и се заклева, че е готов да седне на детектора на лъжата, стига някоя медия да му организира подобно изпитание.

Нека срещу мен на детектор седне и шефката на секционната комисия Пенка Кръстева, която да обясни къде са бюлетините на ВМРО, зове кандидатът за депутат. В протокола при окончателното броене срещу ВМРО е поставена нула т.е., че няма нито една бюлетина за тази партия, показала проверка на Димитров и неговите близки. Те са сезирали главния прокурор за въпросното нарушение, за което Димитров твърди, че е установил, че се е случвало и в други секции.

Дествителните бюлетини, които са отчетени са 528, но се оказва, че при сбора на всички от протокола те са 517. 10 са изчезналите мистериозно гласове са на ВМРО и един е на някоя друга партия, сигурен е кандидатът за народен представител.

Председателката на комисията Пенка Кръстева е направила нарушението или съзнателно, или пък не е упражнила достатъчен контрол, посочи Димитров. Според него това е новото нарушение на изборите и нова масова практика – унищожаването на действителни гласове. Това явление е по-мръсно и по-опасно от купуването на гласове, смята той.

Активистът на ВМРО се надява, че на основание жалбата си съдът ще нареди да се отворят чувалите с бюлетини и да се проверят. Заради далаверите днес Димитров държи на терасата си знамето, обърнато наобратно, което е знак за война.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *