НИНОВА: СДЕЛКАТА ВЪВ ВАРНА Е НА ЗАДКУЛИСИЕТО

Ninova bgnes

Лидерът на БСП намекна, че премиерът Борисов и ГЕРБ финансират вътрешнопартийната опозиция срещу нея

Имаме политическа позиция на изпълнителното бюро на БСП – нашите общински съветници в общинския съвет на Варна да не подкрепят тази сделка. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова за предложението на кмета на Варна Иван Портних общинският съвет да купи за над 43 млн. лева 100% от акциите на „Централен универсален магазин Варна“ АД. Дружеството се представлява от Тодор и Цветомир Гергови – синове на Георги Гергов, който е лидер на областната организация на БСП в Пловдив.

На въпрос – защо един кмет се занимава с такива покупки, Нинова отговори: „Той да каже“. Тя веднага допълни: „Оценявам го като част от задкулисието, от това да смесваш политика с бизнес и да се харчат обществени ресурси за частни интереси“.

По-арон днес във Фейсбук Нинова свърза подписката срещу назначаването на изпълняващия длъжността главен редактор на в. „Дума“ Йордан Мичев, подписана от 50 депутати и партийни членове и 12 бивши и настоящи журналисти от вестника и отпуснатите на вчерашното заседание на правителството 43,2 милиона лева за т. нар. „Дупка“ на Георги Гергов във Варна.

Именно червеният бизнесмен е един от основните тартори на анти-Нинова лобито в БСП.  В публикацията си в социалната мрежа лидерът на Столетницата директно посочва, че кабинетът на Борисов е платил с парите на българските данъкоплатци над 4 пъти по-висока цена от реалната стойност на 3-те декара в центъра на морската столица.

Ето цялата публикация на Нинова във фейсбук:

Равносметката за днес: ГЕРБ отхвърлиха предложението ни да гласуваме закона за личната помощ. Внесохме го отдавна в Народното събрание. Майките на деца с увреждания го чакат в палатките повече от пет месеца. За тях няма пари. Но правителството на Борисов не изчака и пет дни от решението на ГЕРБ Варна и днес даде 43 млн. лева от парите на всички българи на един – Георги Гергов за „дупката“ във Варна (казват, че оценката била 10 млн). И съвсем „случайно“ се появи подписка, начело с Гергов, срещу Изпълнителното бюро на БСП заради смяната на изпълняващия длъжността главен редактор на в. „Дума“. Интересна подписка от претендиращи да бъдат крайни левичари, кандидати за постове и тежки олигарси. Изводите са за вас. За нас остава волята да продължаваме напред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *