НИНОВА ПРЕД ВИЦЕПРЕМИЕРА КАРАКАЧАНОВ: ВЛАСТТА ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ

Ninova Karakachanov bgnes

Лидерът на БСП и воеводата разговаряха два часа за политика на „по вода“

Корнелия Нинова и министърът на отбраната Красимир Каракачанов седнаха на по чаша вода, а не както предложи лидера на Патриотите  на „по бира“ и два часа говориха за закона за вероизповеданията, за проблемите в отбраната. Червената шефка отново е поискала оставка на цялото правителство с мотива, че то е вредно за страната. Каракачанов пък заяви, че за оставки и дума не е ставало по време на разговора.

Все пак от думите на Нинова след срещата стана ясно, че има теми, по които левицата е готова да говори с властта – сигурността, здравеопазване, демографска криза. Властта предлагала нов вариант за модернизацията на армията и нови начини за плащане, а именно – разсрочено. Левицата е съгласна с вицепремиера да няма външно финансиране на вероизповеданията. Когато бъдат внесени проектите, червените ще ги разгледат и ще проведат втора среща. Трябвало да е ясно има ли пари за проектите.

„Ние смятаме, че това правителство е провал. Потвърждаваме искането си за оставка и той каза, че е нормално опозицията да мисли така“, уточни все пак Нинова. Голяма коалиция между БСП и ГЕРБ е невъзможна, отсече соцводачът. Дори била вредна, защото управлението трябвало да има алтернатива.

Поканата за срещата дойде от Каракачанов, който поиска да говори с лидера на БСП и да й обясни защо социалистите не трябва да критикуват кабинета. В четвъртък е планирана подобна среща и с другия лидер на ОП и вице на Бойко Борисов – Валери Симеонов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *