НИНОВА ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ, ГЕРБ ИЗВИНЕНИЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА БКП

korneliya-ninova-bgnes

Жертви сме на лов на вещици, няма да се оттегля, обяви Валери Симеонов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов от парламентарната трибуна тази сутрин. Тя прочете декларация на партията си по повод скандала с хитлеристки поздрав, отправен от зам. министър от председателствания от Симеонов Патриотичен фронт.“Зам.-министър в правителството с хитлеристки поздрав и вицепремиер с майтапчийски снимки от „Бухенвалд“, докъде докарахте европейска България? Заради властта и парите ли сте готови да пренебрегнете изконни европейски и български ценности? Искаме оставката на Валери Симеонов“, заяви Нинова.

„Понеже си позволявате да обвързвате случая с казаното от Крум Зарков, няма да пренебрегна този въпрос“, коментира тя. „Ние сме различни от вас и отликата е в следното – когато Крум Зарков произнесе тази реплика, БСП я определи като грешка. ГЕРБ определя днешната ситуация като майтап, подчерта Нинова. – Казах на Крум Зарков веднага и светкавично трябва да се извиниш и той го направи. Бойко Борисов каза: На всеки се е случвало в командировка да си прави такива майтапи.“

ГЕРБ също излезе с декларация: „Недостойната кампания, което прави БСП и нейните обръчи в този парламент – партията ДПС, която също според мен е част от небългарските обръчи в нашата политика, поведоха една недостойна кампания още в самото начало на кабинета „Борисов 3”, прочете от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров. „Днешната боркиня с корупцията г-жа Нинова би трябвало да отговаря на конкретни въпроси. Ако в България имаше съд и прокуратура, тя отдавна трябваше да е на хладно и тъмно място“, заяви Тодоров.

„Тези хора, трябваше най-накрая да се извинят за престъпленията на БКП и за своите престъпления по време на 28-годишния преход. Г-жа Корнелия Нинова каза, че БСП никога не е участвала в приватизация и не е участвала в това, което нарича „сдружения за кражби и грабежи”. А приватизирането на външно-търговското дружество „Техноимпекс”, което само в една столица – Хараре има активи за милион и половина? Тя, което приватизира с РМД за сумата от 70 хил. долара. Как ви се вижда? Това участие ли е в бандитска приватизация?”, попита Тодоров.

С думите „Няма как да си подам оставката, тези партии не са гласували за моето избиране.” вицепремиерът и съпредседател на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов коментира пред Нова ТВ искането на БСП, ДПС и „Воля“ да се оттегли. „Защо ми искат оставката, какво нарушение, престъпление и неизпълнение на служебните задължения са открили в работата ми”, попита Симеонов. Той заяви, че не е си е правил майтапчийски снимки по време на студентския стаж в ГДР в края на 70-те г. на XX век и в концлагера „Бухенвалд“. „Просто няма такова нещо, ще съдя вестник „Сега“, закани се той. Той поиска да се пусне аудиозаписът, а не фонограма, тъй като в крайна сметка ще го поискат и от съда.

Той смята, че патриотите са „жертва на лов на вещици, да не кажа и на лов на фашисти“ и че всичко това е политическо оклеветяване, след като и поведението и биографията му са добре известни. Поведението на Павел Тенев е нелепа шега, която в никакъв случай не трябва да бъде във „Фейсбук“ или в живота на човека, който заема такава висока позиция, вярва патриотът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *