НИНОВА ОБВИНИ, ЧЕ ВЛАСТ И КАПИТАЛ ЗАДКУЛИСНО БРАНЕЛИ ИНТЕРЕСИТЕ СИ

Ninova bgnes

Лидерът на БСП изумена, че едрият капитал е в стачка срещу опозицията

БСП даде брифинг в Народното събрание по повод демонстрациите на строителния бранш и срещите с изпълнителната власт, председателя на парламента и президента. „Нека да запомним днешния ден, защото той е прецедент в политическата история – едрият капитал в стачка срещу опозицията. Днешният ден е събирателен образ на режима на Борисов, но и на модела на Прехода, когато власт и капитал се срастват и рамо до рамо бранят статуквото“, коментира лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

„От две години говорим, че искаме да променим този модел на Прехода и не ни вярваха. Днешният ден показва, че не само говорим, но и действаме – искаме да променим този модел на Прехода, в който власт и капитал се срастват и задкулисно си пазят интересите и бранят статуквото рамо до рамо. Най-грозната част на това лице на управлението на Борисов е, че използват работници за тази цел“, заяви Нинова.

Според нея едрият капитал изкарал машини срещу опозицията и разследващ журналист, защото търсели истината и търсели прозрачност.

Капитал и власт са се сраснали, според Нинова, която е убедена, че промяна ще има. Това са последните изригвания на това управление, изтъкна соцводачът. Левите искат свободна конкуренция. Знаем, че ви е страх за хляба си, но вие не сте крепостни селяни, обърна се Нинова към работниците.

„Искам да се обърна към българския бизнес – ние сме наясно, че без българско производство и без икономика България няма бъдеще. Но не този модел на икономика, при който десет големи се договарят с властта и убиват малкия и средния бизнес, не този модел на икономика, в който властта принуждава фирмите да връщат процент от поръчките като комисионна, а модел на свободна конкуренция и закони, еднакви за всички. Ще има закони и правила за свободна конкуренция и за правене на бизнес в свободна държава. Но най-вече искам да се обърна към работниците – вие не сте крепостни селяни, знаем, че ви е страх за хляба ви, но не допускайте да ви използват. Защото друг модел на икономика ще е по-добър за вас и за семействата ви – вместо кражби, тези пари ще отидат за увеличаване на заплати и за подобряване на условия на труд. Така че имайте достойнство и не допускайте да бъдете употребявани в битката на статуквото на власт и бизнес срещу опозицията и промяната в държавата“, каза още Нинова, цитирана от „Фокус“.

Едно се договаряли с АПИ, а разплащанията скачали многократно. 250 милиона лева са разплатени със строителните фирми без търг.

Елена Йончева иска независим контрол върху качеството на строителството. Не сме срещу строителите, ние помагаме на строителите, повтори тезата си от вчера червения депутат. А че у нас имало корупция, се посочвало в доклад на държавния департамент. Левите искат правила и закон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *