НИНОВА: ЗАКОНЪТ ЗА АВТГОМОБИЛАНТА КАМАРА Е ЛОБИСТКИ

Ninova bgnes

Левицата подкрепя недоволството на превозвачите

Левицата на среща с автомобилните превозвачи. Лидерът Корнелия Нинова обяви пред медиите, че БСП изцяло застава зад исканията им. Те били притиснати от пакета за мобилност „Макрон“, но получавали нов удар чрез Закона за автомобилната камара със задължението да членуват там. „Настояваме за оттегляне на Закона за автомобилната камара“, заяви Нинова.

„Беше ни предоставено едно доказателство, което е изключително смущаващо. Тази камара още не е създадена със закон, но едно лице, близко до властта, вече е запазило в търговския регистър името за регистрация и то на свое собствено име – Миролюб Столарски. Запазил е в регистъра името и той да е представляващ тази камера“, подчерта лидерът на БСП. Очаква се фирмите да внасят по 1000 лева членски внос в камарата. Чистият приход ще е 17 милиона лева.

„Този законопроект въобще няма почва в България не трябва да бъде приеман“, призова Димитър Димитров, изпълнителен директор на Камара на автомобилните превозвачи в България. Той подчерта, че представители на бранша ще поискат срещи и с други парламентарни групи, както и с представители на транспортната комисия и изрази надежда исканията им да бъдат взети предвид.

На четири кръгли маси е подложен Законът за автомобилните превози. Исканията на бранша са взети под внимание. Това стана ясно от отговора на Станислав Иванов за притесненията на бранша. Не било ясно кой ще е председател на камарата и какъв ще е членския внос. Щяло да се реши в зала „Арена Армеец от всички лицензирани превозвачи. Превозвачите в момента били разделени в множество организации. Тази камара ще издава единствено два документа, посочи Иванов. А за регистрацията на Миролюб Столарски герберът обясни, че той е прехвърлил на КРИБ името на камарата. В това нямало проблем, по думите му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *