Не, г-н Пеевски. Не се страхуваме от Вас!

Протест„Смятам, че това не е реакцията на обикновените хора, а на уплашените, които се страхуват, че цялата истина за всичко, което са правили, ще излезе наяве…. Всички тези протести са провокирани и организирани от тези лица, ясно ги видяхте, да не ги посочвам поименно, които се притесняват от това назначение.” Делян Пеевски в интервю за в.”Преса”

Не, г-н Пеевски, ние не сме уплашените. Нито се страхуваме от Вас. Вижте снимките от протестите- тези усмивки на уплашени хора ли са?

Не, г-н Пеевски, нас никой не ни е организирал, освен Вие самият. Новината за Вашия избор начело на ДАНС накара хиляди хора да кажат спонтанно „Е, това вече е прекалено”.

Да г-н Пеевски, ние сме обикновените хора. Които не разполагат с влиятелна майка и силни политически приятели, а разчитат само на собствените си сили, за да продължат да живеят в държава, управлявана от такива като Вас.

И да, г-н Пеевски, можете да ни изброите поименно, защото всички ние сме обявили с истинските си имена, че не сме съгласни с Вашия избор и отиваме да протестираме. Заснели сме лицата си в хиляди фотографии, разпространявани свободно в публичното пространство (освен във вашите медии, разбира се). Затова сега няма кого да „профилактирате”. И не можете просто да извадите един „Янко”, чрез когото да контролирате протестите.

Не, г-н Пеевски, не ни познавате. Вие не познавате хора, които правят нещо не заради партийната повеля и не за пари. Вие не разбирате как сметките за ток не можаха да изкарат на улицата толкова хора, колкото Вашето назначение. Не само Вие не разбирате – мнозина Ваши колеги–политици коментираха, че хората не се интересуват от подслушванията, от скандалните разговори в Банкя, от задкулисните сделки, защото са бедни и гладни. Но както стана ясно, това не е вярно. Защото, г-н Пеевски, ние знаем, че когато държавата е заложник на сенчести политически и бизнес интереси, хората са бедни и гладни. Сметките за ток са просто следствие от липсата на държавност, законност и морал. Затова протестираме, г-н Пеевски, и ще продължим да го правим, докато схванете посланието.

И не, г-н Пеевски, това не е протест само лично срещу Вас. Вие сте символ на всичко, което нормалните, образовани, работещи хора не приемат. Вие сте една грозна метафора на нечистоплътното срастване между бизнеса, политиката и медиите, което задушава всеки опит за нормалност и развитие вече повече от двайсет години. Вашата шеметна политико-бизнес-медийна кариера е за сметка на всички нас, които сега се наричаме „изгубеното поколение на прехода”. Които, гледайки Вас и другите подобни, почти изгубихме надежда, че с труд, усилия и почтеност човек може да има нормален живот.

Почти, г-н Пеевски. Защото вече е ясно колко сме много и колко сме заедно. Млади и стари, деца и родители, учени, работещи, журналисти, лекари, учители, пенсионери – всички ние искаме да живеем в нормална държава. В която изборите имат значение, в която гражданите имат значение. А това значи – без Вас.

И ако чакате да се откажем или да се отчаяме –

Не, г-н Пеевски, няма да стане.

Източник: reduta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *