Непорочното зачатие – мит или реалност?

Непорочното зачатиеНепорочното зачатие е мистерия, която няма логично обяснение и до днес.

Непорочното зачатие е мистерия, която учените все още се опитват да разгадаят. Статистики показват, че само в САЩ една от 200 млади жени твърдят, че са забременели без да са имали полов контакт с мъж. Поради тази причини местните специалисти по репродуктивно здраве от години провеждат изследвания върху млади американки, за да дадат някакво научно обяснение на този феномен.

Самото изследване е продължило над десет години и в него са взели участие близо 8000 жени. Пет процента от тях са категорични, че са забременели без никога да имали какъвто и да е досег с мъж. Нещо повече, те отричат и да са се подлагали на ин витро процедура. И въпреки това бременността им е факт. Жените, участвали в изследването, периодично са отговаряли на въпроси и са били подлагани на тестове, за да се следи цялостно живота им.

Повечето от тях, станали обект на непорочното зачатие, са дали обект за целомъдрие още от детска възраст. Професор Ейми Херинг, специалист по биостатистика от университета в Северна Каролина, не крие, че младите момичета, които твърдят, че са заченали непорочно, действително вярват в това. Голяма част от тях са израснали в консервативни християнски семейства, за които половите контакти преди брака са недопустими.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *