Недоволните: Протестът да прерасне в постоянен граждански натиск

Национален Форум ОбединениеПървата национална среща на Национален форум обединение ще се състои на 15 септември 2013 г. (неделя) от 10.30 час, в Зала 4 – „проф. Асен Златаров“  на Научно-техническите съюзи (София, ул. Г.С.Раковски 108).

В нея ще вземат участие представители на изградените 100 клуба в страната. За участие в работата на Националната среща са поканени да вземат участие и представители на партниращи неправителствени организации, политически формации и посолства.

Национален Форум Обединение е обществена непартийна организация, създадена от протестиращите през февруари 2013г.

„Ние не приемаме разделението по критерия „Февруари – юни“, нито пък създаването на организации за обслужване на интересите на сегашни или предишни управляващи – напротив. Възприемаме  Национален Форум Обединение, като надпартийна платформа за обединение на политически и граждански субекти на основата на няколко основни национални приоритета, базирани на исканията на хората, които излязоха да изразят недоволството си по улиците на страната.

Наша цел е установяването на постоянен и ефективен граждански контрол и натиск върху властта на всички нива”, заявяват от Национален форум обединение.

Ние сме заявили желанието си да бъдем конструктивен коректив и партньор на властите в името на решаването на проблемите, които са от първостепенно значение за гражданите на Република България. Същевременно, не смятаме да бъдем параван за управленски грешки или бездействие, допълват от Национален форум обединение.

През последните няколко месеца изградихме плътна организационна структура от клубове в около 100 града в страната, участвахме в консултациите по изработката на нов Изборен кодекс и при създаването на обществените съвети към министерства , комисиите на Парламента и Областните управи.

Имаме активно отношение към управлението на страната и смятаме да го заявяваме постоянно с действията си без това да означава задължително протестни действия, защото смятаме, че е крайно време протеста да прерасне в постоянен граждански натиск.

Ние нямаме претенции за всеобхватност на мненията и експертизите, но имаме отворено отношение към всички структури на гражданското общество и виждаме в тях своя естествен партньор.

Ето защо с началото на новият политически сезон Национален  форум обединение започва консултации по актуалните въпроси на обстановката в страната с всички граждански, неправителствени , браншови и политически структури, за да формираме по – пълно позициите си по всички въпроси – на основата на

активния диалог и в търсене на широка основа за споразумение за обществено сътрудничество, поясняват от Национален форум обединение.

Източник: fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *