НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ГОТВЯТ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА

Venecuela bgnes

Група сътрудници на специалните служби на Венецуела, водени от Оскар Перес, обявиха начало на борба с режима на президента Николас Мадуро

Именно Перес направи публично изявление, с което призова за общонационален протест на 18 юли, въпреки че властите в Каракас го издриват, след като организира атаката с вертолет на сградите на Върховния съд и Министерството на вътрешните работи. Според официалните власти случилото се е терористична атака и започнаха издирване на съпричастните със събитията граждани.

„Ние сме голяма група, хубаво е, че сме много. На 18 юли ще започне национален протест, който ще продължи, докато диктатурата не падне“, заяви Перес в интервю за канал Telemundo. В анотацията към материала каналът заявява, че Оскар Перес продължава да е в нелегалност.

Въпреки това няколко дни преди това Перес взе участие в протестен митинг в Каракас и даде няколко интервюта за журналисти, след което, както Telemundo съобщава, е тръгнал с мотоциклет в неизвестна посока. „Аз се боя за живота на всички венецуелци, които умират не толкова в протестите, а в болниците, от глад и нищета по улиците. Това е самият живот, което ни и ангажира“, коментира Оскар Перес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *