Народното събрание отново под обсада! Мая Манолова и компания геройски се трудят вътре

Народното събраниеОтново се събраха много хора се събраха за втори пореден ден пред сградата на Народното събрание тази сутрин. Със скандирания те отново настояват за оставката на кабинета „Орешарски“. Протестът е част от инициативата „На кафе пред парламента“.

Засега обстановката е спокойна. Някои от депутатите дойдоха по-рано на работа и успяха да влязат в сградата на НС, преди да се съберат протестиращите, които вчера замеряха народните избраници с яйца, домати и други предмети.

Депутатите от „Атака“ влязоха в парламента, осигуриха кворум, и заседанието на парламента, насрочено за 9.00 ч., започна. В пленарна зала са се регистрирали 126 депутати.

Районът около сградата е отцепен, като загражденията стигат до храм-паметника „Св. Александър Невски“ и движението там се пренасочва.

Пред парламента продължават да идват още хора, към 9.00 ч. вече са стотици. По сградата отново започнаха да летят яйца и домати, като днес някои от протестиращите са донесли и краставици. Пред телевизионните камери гражданите са категорични, че протестът ще продължи, докато правителството не подаде оставка.

Малко след 10.00 ч. по-голяма част от протестиращите пред Народното събрание тръгнаха в посока Министерски съвет. Те скандират „Червени боклуци“, „Оставка“, „Мафия“ и други, свирят със свирки и развяват български знамена. Виждат се плакати с надписи „Свобода или СССР“, „Вдигате ли чуковете”, „Дневният ви ред за днес е обсъждане на промени в Избирателния кодекс“.

Малко преди 11.00 ч. протестиращите се върнаха пред Народното събрание и някои от тях започнаха да замерят отново с яйца сградата.

Източник: bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *