НАРКОМАН СЕ ВРЯЗА С КОЛА В МИНУВАЧИ В МЕЛБЪРН, УБИ БЕБЕ И ОЩЕ ТРИМА

Police cordon off Bourke Street mall after a car hit pedestrians in central Melbourne, Australia, January 20, 2017. REUTERS/Edgar Su

Димитриус Гаргасулас наскоро бил пуснат под гаранция, след като е пребил гаджето на майка си

Кола се врязва в пешеходци в австралийския град Мелбърн. Загинали са четирима души, сред които и бебе, ранените са двайсетина. Полицията е задържала нападателя, властите твърдят, че не става дума за терористичен акт.

26-годишният Димитриус Гаргасулас се представял като гръцки кюрд и ислямист. „Ще унищожа всички кучета, които не вярват в Бог“, написал той на страницата си в социалната мрежа още в понеделник. Според официалната информация в семейството шофьора е имало насилие и той е бил издирван. Полицейски коли го преследвали преди инцидента, той шофирал хаотично, преди да се вреже в хората в пешеходната зона.

Гаргасулас наскоро е бил пуснат под гаранция, след като е пребил гаджето на майка си. Колата, с която гази до смърт жертвите и рани дузина, е била открадната от съсед. 76-годишният Гавин Уилсън обяви, че Гаргасулас нахлул в дома му с библия, която после запалил. Димитриус също така е ръгал с нож брат си, арестуван е за кражба на кола и имал сериозни проблеми с наркотиците. За това говорят и останалите постове на страницата му.

Свидетели твърдят, че сред писъците на минувачите са се чували и изстрели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *