НАПАДЕНИЕ С НОЖ В ПАРИЖ, ИМА ПОНЕ ЕДИН ЗАГИНАЛ И ПЕТИМА РАНЕНИ

PaRIS REUTERS

Извършителят е застрелян от полицията, „Ислямска държава“ пое отговорност

Поне един човек беше убит, а четирима ранени при нападение с нож в Париж. Според дръги съобщения загиналите са двама, а ранените – 5. Двама от ранените са в тежко състояние. Очевидци съобщават за паника, минувачите са опитали да се скрият в околните заведения.

Нападателят, който не е идентифициран, е бил застрелян от полицията. За сега не е изяснено какъв е бил мотивът за нападението, но от групировката „Ислямска държава“ заявиха, че един от техните войници е извършил нападението тази вечер. Очевидци потвърждават това твърдение, свидетелствайки, че при атаката мъжът крещял „Аллах Акбар“. Полицията призова гражданите да не разпространяват слухове и да се доверяват само на информация от проверени източници.

В Туитър френският министър на вътрешните работи Жерар Колон приветства „хладнокръвието и бързата реакция на полицейските сили, които са неутрализирали нападателя“, предаде „Франс прес“. Колон определи престъплението като „отвратителна атака“, допълва Асошиейтед прес.

Президентът Макрон също коментира случилото се в Туитър. Той написа на френски: „Още веднъж Франция плати с кръв, но няма да отстъпим пред враговете на свободата“

 Нападението става в момент, в който Франция продължава да живее под постоянна терористична заплаха. Последната терористична атака бе от 23 март в Каркасон и Треб в Южна Франция. Със загиналите тогава броят на жертвите на терористични атаки в страната от 2015 г. стигна 245 души.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *