Наказанието за ромите, които се изгавриха с Левски е 40 часа обществен труд

Гавра с портрета на ЛевскиДвама от тримата роми, които се снимаха в аморални пози с портретите на Левски и още видни личности от българската история, ще положат по 40 часа безвъзмезден труд в полза на общината.

При повторна подобна проява ще последват и глоби от по 1000 лева за родителите им. Момчетата – на 17 и 18 години, от Професионалната гимназия по транспорт в Добрич, обслужване и лека промишленост в града ще преминат и 20-часова програма и консултации с психолог за преодоляване на отклонението в поведението им. Непълнолетният ще има и обществен възпитател.

По време на възпитателното делото учениците са признали, че са направили голяма глупост и съжаляват. Възпитателите им обещали да ги запознаят с връстниците им от Стара Загора, които изпяха българския химн като извинение от тяхно име.

Третото момче е от община Крушари и санкции ще му бъдат наложени от местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Педагогическият съвет на гимназията, в която учат, вече наказа единадесетокласниците да бъдат преместени в самостоятелна форма на обучение. Младежите трябва сами да се подготвят по всички учебни предмети и да се явят на изпити по график.

Снимката на трите момчета, застанали непристойно с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I, вдигна на бунт потребителите на социални мрежи. Опитът им за шега беше определен като опорочаване на българската история, а в интернет се появиха и наченки за търсенето на саморазправа. Създадени бяха и групи срещу делото на ромите, беше организиран и протест.

Източник: БЛИЦ

Един коментар по “Наказанието за ромите, които се изгавриха с Левски е 40 часа обществен труд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *