Най-щастливият миг на Коледа е в 13,55 часа

Дядо КоледаHай-щастливият миг на Коледа настъпва в 13,55 часа, изчислиха учени, цитирани от в. „Дейли телеграф“. Изследването им показало, че повечето хора са силно притеснени сутринта на 25 декември заради празничните приготовления и се отпускат истински едва в ранния следобед.Участниците в анкетата посочили, че 100-процентното щастие настъпва чак когато подаръците са отворени, гощавката е готова, масата сложена, а децата се занимават с новите си играчки. Други фактори, които благоприятстват следобедът и вечерта да бъдат весели и празнични, са уверението, че всички са доволни от подаръците си, и обръщането на първата чашка за деня.

Въпреки стреса повече от половината запитани посочили, че Коледа е най-предпочитаният им празник, а една трета заявили, че това е най-щастливият им ден през годината. Изследването е проведено сред 2000 британци. То показало още, че повечето хора полагат големи усилия, за да направят всяка Коледа специална и да създадат за близките си спомени за цял живот. „Коледната сутрин е моментът на последния юруш за повечето домакинства – майките се занимават с готвенето, децата са нетърпеливи да видят подаръците, а бащите търсят батерии за играчките“, казват авторите на проучването.

Три четвърти от анкетираните заявили, че коледната вечеря е основният виновник за сутрешното напрежение. Дали всичката храна ще е готова, е повод за притеснение за майки и татковци във всички райони на Великобритания. Но след като веднъж храната е поставена на масата, 56 на сто от хората достигат до върха на щастието си за този ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *