Назначиха магистър-библиотекар за директор на Агенцията по рибарство

Майдан СакаджиевМинистърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков е назначил за директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Бургас Майдан Сакаджиев. Той е от квотата на ДПС във втория ешелон на властта и е завършил библиотекарския университет в София.

Новината за поредното нелепо политическо кадруване на новото правителство разпространи пресцентърът на министерството на земеделието и храните.  Това бе направено неслучайно късно в петък – в самия край на работния ден и работната седмица и след като най-накрая депутатите се спасиха в едномесечен отпуск от гнева на народа заради „експертните“ назначения.

Съобщението съдържа съвсем кратко CV на новия шеф на държавната агенция по рибите. От него първо научаваме, че Сокаджиев работи от 11 години в регионалното подразделение на ИАРА в Плевен и последно е заемал сравнително скромния пост на главен експерт по контролната дейност.

Едва от последното изречение става ясно, че е цитираме: „с висше образование от Университета по библиотекознание и информационни технологии“, със степен магистър – „Мениджър на информационната сигурност“. Сакаджиев обаче се е явил на допълнителен професионален курс, от където получи удостоверение по „Мониторинг, контрол и надзор на рибарството и аквакултурите“.

Източник: 3e-news.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *