Надписване на сметки от Топлофикация Перник АД

ВодомерПо email получихме оплакване от наш читател, което публикуваме без редакционна намеса:

„Здравейте.

От месец февруари живея в гр. Перник и съм възмутен от своеволията на „Топлофикация – Перник“ АД, за които изпращам информация, с надеждата да реагирате и да бъде спряно надписването на сметки.

На дата 10.08.2013 г. видно от протокол за узаканяване на водомер, същия бе сменен с водомер с радиоотчитане, като показанията на стария са записани от подизпълнител на „Топлофикация – Перник“ АД  и са нанесени в констативен протокол и талон за узаконяване на водомер удостоверени с подпис и печат на длъжностно лице.

В същото време за месец Юли получавам сметка за показание на водомера 832, което е с 4 кубика в повече, цената за кубик е 15 лв. видно от фактурите, които прилагам, което прави 60,00 лв. надписване.

Изпратих запитване до „Топлофикация – Перник“ АД, като ми отговориха, че разликата ще се приспадне при следващото отчитане – мога да приложа писмото при поискване от Ваша страна.

В следващия месец получих фактура, в която, освен че не бе приспадната разликата в размер на 60.00 лв., ами отново ми бе надписана сметката за топла вода, при положение, че вече водомера е с радио отчитане и не се прави прогнозно, видно от снимката която изпращам, показанието е 1м3, докато в новата фактура са отчели за предишен период 2 м3 и разбирасе разликата при засичане на стария водомер не ми е изплатена или приспадната от сметката. Описал съм документи, които прилагам.

Поздрави, Р. Кърлов“

@ pernik1 * Поради наличието на лични данни в изпратените ни документи не ги публикуваме, но потвърждаваме, че описаните факти в тях са точно така.

Един коментар по “Надписване на сметки от Топлофикация Перник АД

  1. Благодаря, че има хора като Вас, които да публикуват реалните факти. Надявам се някой да потърси отговорност от дружеството!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *