НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ ЗАПОЧВАТ НОВА СЕРИЯ ПРОТЕСТИ

Nadzirateli bgnes

Правосъдното министерство е платило почти 3 млн. лв. по дела на служители от този сектор

Надзирателите в затворите в страната започват нова серия протести с искане за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Решението беше взето на общо събрание на Синдиката на служителите в затворите у нас, което се проведе през уикенда край Варна, съобщава БНТ.  На 23 февруари надзирателите в цялата страна отново ще излязат на протест пред затворите. Ден по-късно те ще изразят недоволството си и пред Министерството на правосъдието.

Почти 3 млн. лева са изплатени от Главна дирекция „“Изпълнение на наказанията“ към министерството на правосъдието по дела за неизползван отпуск, адвокатски хонорари, съдебни експертизи и разноски. Информацията е на Синдиката на служителите на затворите.

Изплатените суми от страна на Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“ към служителите (в т.ч. адвокатски хонорари, съдебни разноски и др.) е 2 911 070 лв., показва справка от МП.

„Останалите два проблема, които сме поставили, увеличението на щатната численост и подобряване на условията на труд са неща, по които може да се работи в перспектива. От 2010 г. до този момент има 863 осъдителни решения на българския съд срещу Министерството на правосъдието за положен извънреден и неплатен труд. Като обезщетения и разноски по делата държавата е изплатила около 2 911 000 лева”, коментира Цветан Михайлов от синдиката. По данни на организацията в затворите у нас не достигат около 200 надзиратели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *