„Наглите-2“ планирали да отвлекат перничанина от коледен купон

Наглите 2Дребен престъпник, автомонтьор и трети младеж, за когото още не се знае с какво се е занимавал, е бил съставът на разбитата банда, която както съобщи БЛИЦ се канела да отвлече 26-годишен бизнесмен от Перник. Откупът, който щели да поискат похитителите, бил 100 000 лева. Те планирали да отвлекат жертвата си след коледен купон във фирмата на баща му, сочат нови подробности от разследването.Основен източник на информация била жена, която работела във въпросната фирма. През последните седмици похитителите постоянно я разпитвали за ежедневните навици на набелязаната жертва. Тримата арестувани вече били оборудвали гараж в столичния квартал “Люлин”, в който да държат похитения. Имало матрак, на който щял да бъде завързан, техника за проследяване и заглушаване на сигнал. Купени били и мобилни телефони, от които да звънят за откупа. Всичко е било готово, но за тяхно съжаление в нощта срещу петък спецполицаи атакуваха групата и ги арестуваха.

Операцията започнала след получен сигнал за готвено отвличане. Антимафиоти следили близо месец групата. Успели да установят, че тримата са купили два газови пистолета, GPS устройство, скенер за откриване на проследяващи устройства, мобилни телефони и документи за закупуване на симкарти, белезници, синя полицейска лампа, маски и матрак.

При обиските станало ясно, че единият вече знаел за какво ще изхарчи своята част от откупа – търсел в интернет кола за 20 000 лева.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *