МУСТАФА КАРАДАЙЪ ПОПИТА ПРЕЗИДЕНТА ЗА ДАТА ЗА ИЗБОРИТЕ, ТОЙ ОБЕЩА: ЩЕ СЕ ПОСТАРАЯ ПО НАЙ-БЪРЗИЯ НАЧИН

8382431

ДПС призна за сериозен проблем пред партията за провеждане на предизборна кампания в условията на пандемия

На консултациите днес с парламентарно представени партии ДПС поиска да чуе от президента Румен Радев точната дата на парламентарните избори. Държавният глава обясни, че не е готов още да я обяви.

„Ще се постарая по най-бързия начин за дата. Не сме получили отговори за здравния протокол в какво точно ще се състои. Той не е просто здравни мерки, от него зависи прозрачността на вота“, обяви президентът, цитиран от бТВ.

ДПС призна за сериозен проблем пред партията за провеждане на предизборна кампания в условията на пандемия.

„За нас, освен общите проблеми, които са за всички останали партии, имаме и един партиен проблем при провеждане на избори в условия на пандемия. За никой не е тайна, че нашата кампания не разчита на медии, а се води очи в очи, лице в лице, от врата на врата с избирателите. В условия на пандемия ще имаме още една задача да намерим начина за провеждане на предизборна кампания“, каза лидерът на ДПС Мустафа Кардайъ.

От ДПС настояват за промени в Изборния кодекс, които да намалят големия брой недействителни гласове, което би станало с машинно гласуван, както и да се ограничи субективният елемент в броенето на гласовете.

Лидерът на партията напомни, че огромният брой сгрешени, подправени и неподписани секционни протоколи сриват доверието в изборния процес.

Според Кардайъ управляващите не са чули предложенията на ДПС, а са наложили модел на машинно гласуване, където се смесват хартиеното и машинно гласуване, както и ръчното отчитане на двата резултата, което е предпоставка за още по-голям брой сгрешени протоколи и недоверие в изборите.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *